Covenants

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Κάθε Συμμαχία προσδίδει μια μοναδική υπαρξιακή προσέγγιση και πολιτική ταυτότητα στο Requiem ενός Ομόαιμου, δίνοντας νόημα στην ύπαρξη των βαμπίρ.
Μέσω των Συμμαχιών, οι Βρικόλακες βρίσκουν σκοπό, δύναμη και εξουσία, απελευθέρωση και αντίσταση στην αθανασία τους.

Carthian Movement: η Επανάσταση

“Το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν μπορεί ακόμα να γεννηθεί, τώρα είναι η εποχή των τεράτων.”
Antonio Gramsci

Οι Καρθιανοί πιστεύουν σθεναρά στο παραπάνω και προσπαθούν να είναι τα τέρατα που θα πνίξουν το παλιό στο Αίμα όσων πασχίζουν να το συντηρήσουν. Το Κίνημα είναι η Συμμαχία της Επανάστασης, της ανανέωσης και της δημοκρατίας. Είναι ο άγριος άνεμος της κοινωνικής αλλαγής και δικαιοσύνης που κάνει τη φλόγα της βαμπιρικής νεο-φεουδαρχίας να τρεμοπαίζει. Γεννημένη στη βία της Γαλλικής Επανάστασης, η Συμμαχία θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει τη μεταμόρφωση που επιζητάνε τα μέλη της, χωρίς να διστάσουν να πατήσουν επί θνητών και βαμπιρικών πτωμάτων.

Το Κίνημα είναι καλά δικτυωμένο στη θνητή κοινωνία, από πολιτικές ομάδες και συνδικάτα, μέχρι μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, φοιτητικούς συλλόγους και άλλα κινήματα. Όσο πιέζονται από τις άλλες Συμμαχίες, φοράνε πρόθυμα το προσωπείο των διωγμένων και των ιδεαλιστών. Όταν όμως φτάνει η ώρα που μια Καρθιανή επανάσταση επιτυγχάνει, τότε φανερώνεται ο πιο επικίνδυνος εχθρός του Κινήματος: ο διεφθαρμένος του εαυτός.

Γιατί να παίξεις Carthian

Θέλεις να παίξεις τον δυναμικό, παθιασμένο επαναστάτη. Επιζητάς εκδίκηση απέναντι στη βαμπιρική αριστοκρατία. Απολαμβάνεις το πολιτικό παιχνίδι, την επαναστατική ίντριγκα και τη κοινωνική μεταρρύθμιση. Σου αρέσουν οι χαρισματικοί, προσαρμοστικοί και στρατηγικοί χαρακτήρες. Θέλεις να προκαλέσεις το status quo και να παλέψεις για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλεις να είσαι η φωνή της αλλαγής, στη πρώτη γραμμή της μάχης για μια νέα τάξη πραγμάτων.

Circle of the Crone: Μάγισσες

Ο Κύκλος της Γραίας δεν προσδοκεί να κρύψει ή να εξευγενίσει τη βαμπιρική φύση. Για αυτούς τους Ομόαιμους, τα βαμπίρ είναι φυσικά, μέρους του κύκλου της φύσης. Είναι τα κτήνη που αλαλάζουν και κυκλοφορούν σε αιμοδιψείς αγέλες. Σπάνε τα δεσμά και τις δομές ελέγχου που οι άλλες Συμμαχίες επιβάλλουν στους βρικόλακες, και δοξάζουν τη Σκοτεινή Μητέρα, τις αρχαίες, πρωτόγονες θεότητες, και το δώρο του χάους που η Μητέρα τους προσφέρει απλόχερα. Κάθε αίρεση ή ομάδα μαγισσών που ανήκει στη Συμμαχία, από τη πιο αρχαία στην πιο μοντέρνα, τελεί αρχαίες, βλάσφημες μαγείες και πολεμάει ενάντια στον δογματισμό και την εξουσία της Lancea et Sanctum.

Το μίσος τους για την Εκκλησία του Λογγίνου πηγάζει από τις απαρχές του Κύκλου της Γραίας. Μερικούς αιώνες πριν, ομάδες βρικολάκων ξεσηκώθηκαν απέναντι στον θρησκευτικό εξαναγκασμό που οι Καθαγιασμένοι τους επέβαλλαν με δεσμά και δυνάμεις του Αίματος. Γύρω από τη Συμμαχία συσπειρώθηκαν όλες οι παγανιστικές και νεο-παγανιστικές αιρέσεις, ενωμένες ενάντια σε όσους θα τους στερούσαν την αρχαία πίστη και τις τελετές του Crúac.

Γιατί να παίξεις Circle of the Crone

Θέλεις να εμβυθιστείς στον μυστικισμό και τις πρωτόγονες πτυχές της βαμπιρικής φύσης. Σε ενδιαφέρει η θεματολογία της μαγείας, της φύσης και των αρχαίων τελετών. Θέλεις να παίξεις την βρικόλακα που αποδέχεται τη φύση της, όχι ως Κατάρα όπως στις άλλες συμμαχίες, αλλά ως ελευθερία. Απολαμβάνεις την αγριότητα του βαμπιρισμού και της αρχαίας μαγείας. Θέλεις να γίνεις δοχείο ώστε να βρουν έκφραση μέσα από εσένα αρχαίες ενέργειες και ξεχασμένες θεότητες του κόσμου. Θέλεις να αντιταχθείς απέναντι στα δόγματα αυτών που θα σε έκαναν να νιώθεις ντροπή για αυτό που είσαι.

Invictus: Πρώτος Οίκος

Η Συμμαχία των Ανίκητων, γνωστή και ως “ο πρώτος Οίκος”, είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση της εξουσίας, της τάξης και της επιρροής στη βαμπιρική κοινωνία. Είναι η αριστοκρατία, η ελίτ και η ολιγαρχία που κυβερνάει τους Ομόαιμους και ακολουθεί ευλαβικά ένα αυστηρό σύστημα κανόνων τιμής, παράδοσης και ιεραρχίας. Εκτιμούν τη σταθερότητα και τον έλεγχο, και θεωρούν τους εαυτούς τους διαδόχους της Καμαρίλα, της Συμμαχίας που εξουσίαζε τη νύχτα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε όλοι οι Ομόαιμοι να ακολουθούν τους αρχαίους νόμους που τέθηκαν μέσα από αιώνες κυριαρχίας τους.

Τα μέλη των Invictus δένονται από ένα αυστηρό, ιεραρχικό σύστημα που περιλαμβάνει τίτλους, όρκους και υποχρεώσεις. Η πίστη και υπακοή στις αρχές της Συμμαχίας δεν είναι προς αμφισβήτηση, και κάθε μέλος ακολουθεί τις εντολές των ανωτέρων του. Η δύναμη του Πρώτου Οίκου δεν περιορίζεται μονάχα στη βαμπιρική κοινωνία. Οι Γηραιοί των Invictus εξουσιάζουν και τη θνητή κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία της.

Γιατί να παίξεις Invictus

Θέλεις να κατέχεις δύναμη και πολιτική εξουσία. Οι αρχαίοι Νόμοι και οι Παραδόσεις του είδους σου είναι υψίστης σημασίας για εσένα, και θα τους επιβάλλεις με κάθε κόστος. Απολαμβάνεις το στρατηγικό παιχνίδι και τους κοινωνικούς χειρισμούς. Θέλεις να παίξεις σενάρια που χρειάζονται ηγετικότητα και έλεγχο. Σε ευχαριστεί το ιεραρχικό κομμάτι και η επιβολή εξουσίας στη βαμπιρική κοινωνία. Θέλεις να παίξεις τη συνωμοσία που κρύβεται πίσω από τη πραγματική δύναμη του κόσμου.

Lancea et Sanctum: Καθαγιασμένοι

Η Lancea et Sanctum, γνωστή και ως “ο δεύτερος Οίκος” ή “οι Καθαγιασμένοι”, είναι μια Συμμαχία που αντιλαμβάνεται τον βαμπιρισμό ως θεόσταλτη κατάρα και ιερό καθήκον. Πιστεύουν πως τα βαμπίρ επιλέγονται από τον Θεό για να στηρίξουν το θέλημά Του στη Γη, ενεργώντας ως όργανα της θείας δίκης Του. Αυτή η άκρως θρησκευτική Συμμαχία λειτουργεί περισσότερο ως οργανωμένη Εκκλησία και ακολουθεί μια αυστηρή ερμηνεία των ιερών κειμένων της, με έμφαση στη μετάνοια, τη λύτρωση και τον ρόλο των βρικολάκων ως επιβολείς του θελήματος του Θεού. Επιπλέον, συλλέγουν και διατηρούν ανεκτίμητα αρχαία κείμενα και κειμήλια, την πρόσβαση στα οποία ελέγχουν με φανατισμό.

Οι Καθαγιασμένοι επιδιώκουν να προσηλυτίσουν τους άλλους Ομόαιμους στην πίστη τους, είτε το θέλουν είτε όχι, μέσω σκληρής κατήχησης και τελετουργίας. Το σημαντικότερο ιερό κείμενο που ένας νεόφυτος θα διδαχθεί είναι το Ευαγγέλιο του Λογγίνου, το οποίο εξιστορεί την απαρχή της βαμπιρικής Εκκλησίας και πως ο Λογγίνος έγινε ο πρώτος βρικόλακας. Πέραν των Μυστηρίων, των ιερών κειμένων, και της άσκησης της πίστης στο Ρέκβιεμ του βρικόλακα, οι Καθαγιασμένοι επίσης έχουν πρόσβαση στη Θηβαϊκή Μαγεία, τις σκοτεινές τελετές που προκαλούν βιβλικά θαύματα στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

Γιατί να παίξεις Lancea et Sanctum

Θέλεις να εξερευνήσεις τη θεματολογία της πίστης, της μετάνοιας και της θεόσταλτης αποστολής στο παιχνίδι. Απολαμβάνεις βαθιά θρησκευτικά και φιλοσοφικά σενάρια στα παιχνίδια ρόλων. Θέλεις να αντιμετωπίσεις ηθικά διλήμματα, τελετουργίες και μαγεία, και την στυγνή επιβολή του θεϊκού νόμου. Σε ελκεί η ιδέα των βρικολάκων ως εκλεκτοί πράκτορες του Θεού, οι οποίοι κουβαλάνε την Κατάρα ως βάρος και ταυτόχρονα θρησκευτικό καθήκον.

Ordo Dracul: Δράκοι

Το Τάγμα του Δράκου είναι αφιερωμένο στην υπέρβαση των αδυναμιών του βαμπιρισμού μέσω αυστηρής αυτοβελτίωσης και πρακτικών εσωτερισμού. Η Συμμαχία, η οποία ιδρύθηκε από τον θρυλικό Vlad Tepes, επιδιώκει να ξετυλίξει τα μυστήρια της βαμπιρικής κατάστασης και τελικώς να απελευθερώσει τα μέλη της από τις κατάρες. Οι Δράκοι είναι λόγιοι, μύστες και ακούραστοι αναζητητές της αλήθειας, οι οποίοι συνεχώς ξεπερνάνε τα όρια του τι σημαίνει να είσαι βρικόλακας.

Τα μέλη της Συμμαχίας λειτουργούν μέσα σε ένα πλαίσιο αυστηρής μελέτης, μυστικιστικών τελετουργιών και συνεχούς πειραματισμού. Οι ανωτέροι τους περιμένουν συνεχώς από αυτά να δοκιμάζουν τα όρια τους και να βελτιώνονται διαρκώς, συχνά μέσω επικίνδυνων αναζητήσεων για γνώση, κειμήλια και μέρη δύναμης. Οι Δράκοι έχουν επιπλέον στη διάθεσή τους τα Coils of the Dragon, μια σειρά από μυστικιστικές τελετές οι οποίες αποδυναμώνουν τη κατάρα του βαμπιρισμού. Η ιεραρχία της Συμμαχίας είναι αξιοκρατική, καθώς το Status δίνεται καθαρά βάσει επιτευγμάτων και συνεισφοράς στη συλλογική γνώση του Τάγματος.

Γιατί να παίξεις Ordo Dracul

Θέλεις να κυνηγήσεις απόκρυφη γνώση και προσωπική εξύψωση. Απολαμβάνεις ιστορίες μυστηρίου, αυτοβελτίωσης και υπερφυσικού. Σαν μέλος του Τάγματος, θέλεις να εξερευνήσεις μέρη δύναμης, τελετές και πνευματικές προκλήσεις. Θέλεις να σπρώξεις τα όρια της βαμπιρικής φύσης και να κυριαρχήσεις πάνω στο άγνωστο. Σου αρέσουν τα μυστικά τάγματα και οι αδελφότητες, και θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι γεμάτο ανακαλύψεις, απόκρυφους κινδύνους και αδιάκοπη αναζήτηση γνώσης.